söndag, december 30, 2007

Året lider mot sitt slut - dags att tänka efter

Läste en artikel i DN idag om Nisse Simonsson - en klok och positiv man... hjärndoktor, inspiratör och föreläsare bla Här är lite axplock ur artikeln.
"Det lönar sig att vara optimist" -säger han.
-Vi tänker ungefär 50 000 tankar per dag.Om 90% av dom är svartfärgade är det klart att det påverkar kroppen! Hjärnans främsta funktion är att bevara hälsan. Men den kan inte skilja på inbillade och verkliga hot.

Lär dig att känna igen de negativa tankarna du duschar dig med, och stoppa de negativa tankarna. Tänk positiva tankar istället. Det spelar ingen roll om de är sanna eller inte. Det går bra att inbilla sig.

Tankar formar hjärnan. Så titta inte på otäcka filmer - det får konsekvenser. Gå in i barnens rum och titta på dem när de sover. Var tacksam.

Och sluta prata sjukdomar, om det inte är med någon som har jäkligt bra nbetalt för att lyssna. Få sjukdomar är så intressanta att de är något att prata om.

Det går att träna sig i att må bättre om man tänker positivt och försöker att vara tacksam över det man har.
Optimister lever längre och är friskare än pessimister - rent vetenskapligt.
De har bättre överlevnad efter en hjärtinfarkt till exempel, de har bättre effekt av läkemedel och mindre ont efter en operation.
Vi borde med andra ord sprida optimism omkring oss.
(Det låter ju så enkelt och rätt men kräver nog en hel del övning...)
Han är också en snabb läsare:
"Hjärnan tänker i tusen ord per minut. Ju snabbare man läser, desto bättre läser man därför att det matchar hjärnans takt. Läs i block och ögna texten, läs inte ord för ord. Dett kan vi alla öva genom att läsa snabbt.
Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: