torsdag, november 30, 2006

Favorit Julkaka!

Bara en endast kastrull att diska...inget vispande... och håller länge, mycket bättre kan det inte bli..., jo den är god också!

Till en stor Julkaka:
250 g smör
12 torkade aprikoser i småbitar
2 dl socker
3 ägg, ett i taget
4 dl vetemjöl (inget bakpulver)
3 dl russin
200 g mandel ( el hälften valnötskärnor)

Smält smöret över svag värme i en rymlig kastrull. Låt svalna lite.
Klipp aprikoser i småbitar. Smörj och bröa en rak brödform på ca 2liter.
Värm ugnen på 150 grader.
Rör ner sockret i smörkastrullen, knäck ner ett ägg i sänder. Rör om kraftigt mellan varje ägg.
Blanda ner mjölet samtidigt med russin, aprikosbitarna och hela mandlar/valnötskärnor.
Rör ihop smeten så att den blandar sig ordentligt och det inte finns kvar några "mjölfickor". Lägg den tunga smeten i den smorda formen .
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 1 timme och 20 minuter.
Stjälp upp och låt den kallna under formen. Slå sen in den i folie. Den behöver minst två dagar för att mogna till rätt smak och konsistens.

Den håller sig länge, minst en månad.
Så wow, tänk vilken bra present att ge bort i jultid: så hem och baka i helgen!

Nu väntar vi bara på snö...det är ju snart 1:a advent!
Dags att ta fram ljusstakarna!

Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: