torsdag, augusti 23, 2007

Mandelpotatispaj med västerbottenost

Verkar smarrigt till kräftorna...
Portioner: 6-8 bitar
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
6 medelstora mandelpotatisar, ca 500 g
3 ägg
3 dl lättcrème fraiche
½ dl finhackad gräslök
1 dl grovt riven västerbottensost
salt och peppar
Till dekoration:
finhackad rödlök och gräslök

Lägg smör och mjöl i matberedare och kör tills det smular sig eller nyp ihop för hand.
Tillsätt så mycket vatten att degen formar sig till en boll.
Platta ut degen och lägg den kallt i kylen i cirka en timme.
Kavla ut degen så att den passar i en pajform, 23 i diameter.
Ställ in formen 10 minuter i frysen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
Koka potatisen nätt och jämnt klar.
Vispa upp ägget och blanda med crème fraiche och blanda i den hackade gräslöken.
Skala och skiva potatisen och lägg i det förgräddade pajskalet.
Salta och peppra. Slå över äggstanningen och strö på västerbottensosten.
Grädda i 200 graders varm ugn cirka 25 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och dekorera med rödlök och gräslök.
Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: