onsdag, april 15, 2009

Futurum - blått till hösten!

Det var föräldramöte information om språkval inför åk 6 samt indelning av alla elever på Futurumskolan där Albin ska börja till hösten.
Språkvalet var enkelt, redan för ett par veckor sendan kom han hem med valblanketten och sa att han ska börja med Spanska. Glad blev jag då vi har nära anknytning till spanien och även ett spansktalande fadderbarn.

Indelning av de barn som startar åk 6: även här gick det över förväntan, barnen från Vibyskolan slapp att splittras som har varit det vanliga förr om ården. Utan fick en egen enhet= Blå.
Nuvarande blå och röd blir nya Röd. Gul delas mellan orange och grön och på så vis blir det fyra klasser med ca 20 elever i varje. Det känns bra. Bra jobbat av ansvariga på Futurum/Viby!

Jag är glad att klassen (de som så önskar) får fortsätta att hålla ihop utav många anledningar: "man vet vad man har men inte vad man får", det blir nya grupperingar i klassen ändå när man byter skola, lärare och lokaler, man kan varandra utan och innan och det är en trygghet med alla skillsmässor, arbetslöshet och ohälsan bland inte minst barn och ungdomar som har höga krav på sig själva, vi föräldrar har någorlunda bra kontakt och kan gemensamt stötta våra barn. Enligt andra så ligger Viby barnen i framkant på inlärningen även detta spelar ju roll om man skulle mixas med andra barn.
Jag ser fram emot hösten, dock ska det bli trist att mista Årets lärare i Håbo, Albins klasslärare nu i 5 år: Susanne Björklund som har varit toppen.
Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: