måndag, januari 19, 2009

Dvärghamster - vad är det för nåt?

Olivia har fått dvärghamster feber...
  • suck hon hade en lång utläggning (en eloge till det anförandet!) om vad de kostar (marknadsundersökning av de två djuraffärer om finns här i Bålsta), uppräkning av alla tillbehör som behövdes samt pellets och mat etc och hamnade på runda slängar runt 300 kr. Hon har 100kr.
  • Raskt drog hon samman ett arbetsschema där duka, damma, hänga tvätt, vika tvätt, städa badrum, göra sallad osv vardera renderade i 2 kr (utöver sin veckopeng på 10kr) så skulle hon tjäna ihop till detta lilla gnagardjur... (Not: Ett dygn senare så har inget utförts som skulle kunna ge någon avlöning...)
  • Så hon har skaffat sig en sponsor i storebror (hmm)... som villigt letar burar etc på Tradera, precis som om jag skulle åka 5 mil norr om Uppsala för att hämta en hårboll bara för att den där kostar 40kr istället för 110kr som på Bålsta Zoo. Glöm det.
  • Argumentet att hon är allergisk mot våra katter har hon kväst, då hon minsann intervjuade djuraffärens personal som sa att det ska nog gå bra med en dvärghamster ändå.
  • På frågan om vilken katt hon vill byta bort kommer inget svar...
  • Att katter jagar gnagare och att dvärghamster är en gnagare och att det skulle vara som att ösa godis över någon som har godisförbud - fnyser hon bara åt. "-Dörren till hennes rum kommer att vara stängd så katterna skulle inte veta av nåt ändå"--- eller hur?
  • Att man först ska klara av skola och läxor, sköta sitt rum, plocka upp kläder efter sig, hålla kolla på skolväskan så att den blir både tömd och packad, hitta till diksmaskinen med sin tallrik etc först innan man kan lägga på ytterligare ansvar verkar heller inte fastna.
Vilket leder oss tillbaka till punkt ett...
  • Albins tillägg var att då får det bli en mops eller ett lillasyskon...
    Hellre en hamster då den har kortast förvaltningstid, men det tänker jag inte säga nåt om högt.
Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: