söndag, augusti 13, 2006

Kolmården - hur lär man ut rädsla?

En heldag i Kolmården, kan det vara nåt?

Vi startade tidigt i morse och åkte i 2½ timme kom fram och hann in en sväng på Tropicarium och sen lurade vi upp barnen i linbanan och åkte en tur runt hela parken. Jag måste säga att jag blev lite besviken för man såg mest trädtoppar och mycket lite djur ifrån luften.
Tyvärr såg barnen BAMSE landet uppifrån luften och sen var den dagen "förstörd"... vilket tjat om att få gå dit och leka....att kika på djur var plötsligt sekundärt. Vad lär man sig av detta? Spara fem timmar i restid, 1 350 kronor(870:- inträde, + Tropicarium 240:- + linbana 240:-) och åk till närmsta största lekpark och tillbringa dagen där!!! Näe jag är inte bitter.... Hursomhelst, vi hann åka med på en jättetrevlig guidad Safaritur av en rolig guide/chaufför som hette Yngve och vi hann även se Delfinshowen som var superbra, tänk vilka kloka djur de är, synd bara att uppvisningen bara var 15 minuter lång. Sen tillslut blev det BAMSEland, det duggregnade och maken och jag satte oss under tak med varsin kopp kaffe medan barnen sprang runt bland de små bamsehusen.
Plötsligt var där barntomt, vi började leta runt och ropa men anade att de säkert smitit in på teaterföreställningen som börjat.... Det var bara att vänta och se om de kom ut eller ej... Mycket riktigt där kom de och de hade inte haft en tanke på att informera oss om att de gick på en 15 minuters föreställning!!

Visst är det väl härligt med trygga barn men lite "rädsla" kan väl inte skada så att de har förstånd att tala om vart de går precis som vi gör för dom. Hur lär man ut detta?
Totalt antal besökare:
Besök denna månad:
Besök denna veckan:
Besök idag:
Besök online: